tisdag 20 januari 2009

Jag börjar gilla detta land!

Detta är helt klart ett trevligt land!
Har tagit lite bilder idag också... Lika bra att ta dem direkt.
Länk till mina bilder
Jag har skrivit kommentarer på alla bilderna så det är bara kolla runt.

Maten är god! Frukost var stekt fläsk, stekt äg, stekt potatis och inlagd kålsallad. Kaffe till det... Bra start på dagen. Får förmodligen banta när jag kommer hem!
Åt en fantastiskt god kyckling till lunch. Fick tomat och gurka till det. Tomaten var marinerad på något sätt. Syrlig och smakrik. Inlagd gurka... sallad och en sås som smakade lite som pepparrot.
På kvällen tog Orest mig till Robert Doms. Det är ett bryggeri och under det ligger en restaurang. De har en tappkran direkt från bryggeriet! Snacka om färskt öl! Och gott öl! Maten var också god. Förrätt var samma saltade hästkött som vi åt på Password bar. Automatvapen baren som vi var på första kvällen. Sen fick vi in varsin tallrik med korv, friterad potatis, sallad, inlagd gurka och marinerad tomat. Och vitkålsblad som inlagd och helt röd. Syrlig i smaken. Som vanligt.... GOTT!

Nu har jag även lärt mig 4 ord. Kaba, Voda, Pivo och Kiock. Ja... Vodka också! Så 5 ord då.... Och Bank kan jag också... men det är samma som svenska så det räknas liksom inte.

Pengar... ja just det... allt är cirka halva priset som hemma. Hela notan från Robert Doms för både mig och Orest gick på 147 ukrainska kronor. Och det är nästan samma som en svensk krona. Just nu tycker alla allt är dyrt här, då de hade en devalation på nästan 40% sen i somras. Så notan skulle hamnat på ca 80-85 ukrainska kronor i somras... Undrar varför Don skickade ner mig istället??? ;-)






fnul

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej storebror!
Patric hittade din blogg för ett tag sedan, så det är jag som har smygläst dina sporadiska inlägg, om du nu har märkt att besökarantalet gått upp. Buzz finns som favorit här på jobbet. Ukraina låter väldigt roligt. Fortsätt rapportera....
Ha det så bra, Åsa